Aucuba japonica 'Variegata' съд 2л /Японска аукуба/

Aucuba japonica 'Variegata'  съд 2л /Японска аукуба/
Цена:
5.30лв.


с ДДС: 5.30лв.
Код на продукт: Aucuba japonica 'Variegata' съд 2л /Японска аукуба/
Бонус точки: 0
Наличност: Pre-Order

Описание

Непретенциозна, здрава и особено декоративна - благодарение на тези качества аукубата се препоръчва за отглеждане в голяма кашпа. Листата, елипсовидно заострени, вечнозелени, дебели и плътни, са зелени при вида, а при много сортове - изпъстрени със златисти петна или точки. Червеникавите цветове се появяват през пролетта и са неочебийни. Висока декоративна стойност имат яркочервените плодове. Най-ценни сортове са двуполовата петниста „Кротонифолия" и също така двуполовата „Розания" със зелени листа. Тъй като повечето аукуби са двудомни, обикновено, за да вържат плод, са необходими едно мъжко и едно женско растение.

Период на цъфтене: Март до април.
Произход: Хималаите до Япония.
Месторастене: Полусенчесто до сенчесто. Да се предпазва от продължителни дъждове.
Субстрат: Глинеста градинска пръст.
Поливане, торене: В периода на израстване се полива обилно и до август се наторява през 4 седмици. Да не се допуска изсъхване на туфата.
Други грижи: Няма.
Презимуване: В голям съд издържа за кратко време до минус 5°С, може да се прибере късно и да се изнесе отново още през април. Оставя се на много хладно (около 0°С) и светло. Растението запазва листата си. Полива се съвсем малко. При необходимост през пролетта се пресажда.
Вредители, болести: Ascochyta поради продължително мокрене, черни петна по листата, ако зимува на много тъмно и топло. Внимавайте за листни въшки!
Размножаване: Чрез полузрели резници през пролетта и лятото.
Моят съвет: Аукубата е устойчива на отработените газове, поради което е подходяща за балкон или тераса на оживени улици.
Предупреждение: Плодовете съдържат тритерпенови сапонини и са леко отровни.

Коментари (0)

Напишете ревю

Вашето име:


Вашият коментар: Note: HTML is not translated!

Оценка: Лош            Добър

Въведете кода в полето отдолу: